Over TradeXchange  

TradeXchange is gebaseerd op het Zwitserse WIR Bank systeem

Deelnemers verdienen TradeXchange Trade euro`s door hun producten en diensten te verkopen binnen het TradeXchange netwerk. De bedragen worden vervolgens geregistreerd in de database op de online rekening van de deelnemer, waarbij de trade euro dezelfde waarde heeft als een gewone euro. Voor de belasting telt een trade euro als een gewone euro. Dit concept levert vooral veel voordeel aan bedrijven in het MKB welke vaak onderhevig zijn aan een schommelende cashflow en vaak hoge financieringskosten.

1. Een TradeXchange transactie is net als een normale transactie via de bank. Deelnemers ontvangen een bestedingskaart en een rentevrije bestedingslimiet ( kredietlimiet).  Op maandelijkse afschriften en de online rekening worden de transacties en het saldo weergegeven.

2. Trade Euro`s worden bijgeschreven op de TradeXchange rekening  van de deelnemer wanneer producten of diensten worden verkocht via de Exchange.

3. Deelnemers kunnen de TradeXchange bestedingskaart gebruiken of kiezen voor een online overboeking om hun Trade saldo te besteden. Ook kan men gebruik maken van de rentevrije kredietlimiet voor de aankoop van producten of diensten van een andere deelnemer van TradeXchange.

Kortom:
TradeXchange is een strategisch zakelijk instrument die de transacties administreert van business to business verkeer binnen het netwerk. TradeXchange registreert en controleert alle aankopen ( debiteringen) en verkopen (crediteringen) die de deelnemers ondernemen.

Inventariseer welke producten of diensten u graag met trade euro`s zou willen kopen. Zoek in het online systeem naar bedrijven die deze items kunnen leveren of neem contact op met TradeXchange wanneer u hulp nodig heeft in het vinden van wat u zoekt. Na de aanschaf kunt u de factuur betalen middels een overboeking in het online systeem.

Deelnemers ontvangen een gepersonaliseerde member card en een rentevrij krediet limiet. TradeXchange deelnemers krijgen een inlogcode en wachtwoord waarmee op ieder moment de persoonlijke financiële informatie en de historie van gedane transacties kan worden bekeken. Zo werkt TradeXchange als iedere andere 'gewone moderne' bank.